Az időgazdálkodás 5 pozitív hatása

A hétköznapi feladatok elvégzéséhez rengeteg különböző képességgel kell rendelkezned, ezek közül az egyik talán legfontosabb az időgazdálkodás.

Az idővel való gazdálkodás képessége az, ami meghatározza, hogy egy nap mennyi feladatot és milyen minőségben tudsz elvégezni.

A helyes időgazdálkodás rengeteg előnnyel bír.

  1. Ha jól gazdálkodsz az időddel több időd lesz fontos feladatokra is, olyanokra, amik fontosak, de eddig nem törődtél velük: sport, helyes táplálkozás, egy jó könyv olvasása, tanulás.
  2. Kevesebb vagy nulla halogatás. Ha az időgazdálkodás rendben van, akkor jóval kevesebb elfelejtett, vagy halogatnivaló teendőd lesz, ráadásul egy idő megtanulsz jól priorizálni is. Minél kevesebb feladatok ugrál a fejedben, annál kevesebbet kell halogatnod.
  3. Kevesebb stressz, több nyugalom. A helyes időgazdálkodás hozadéka, hogy több dolgot intézel el, eredményesebb leszel és sikerélményékkel gazdagodsz. Ezek pedig köztudottan jót tesznek a léleknek.
  4. Több kreativitás. A lecsökkent stressz eredményeképp elméd felszabadul és több energiád marad a kreatív feladatokra, jobban ki tudod majd aknázni kreativitásod.
  5. Még több energia. Ahogy az idővel megtanulsz gazdálkodni, úgy megtanulsz az energiáddal is gazdálkodni, aminek eredményeképp több időd jót pihenésre, regenárlódásra. Energikusabbnak fogod érezni magad.

Az időgazdálkodásban eredményeket csak gyakorlás útján érhetsz el:

  1. Tűzz ki egyértelmű, megvalósítható és reális célokat!
  2. Derítsd ki, hogy a nap mely szakaszában vagy legfrissebb, legenergikusabb. Időzíts ekkora a legnehezebbnek tűnő feladatokat!
  3. Ne halogass, használd fel az idődet bölcsen!
  4. Légy jól szervezett és rendszerezett!
  5. Tanulj meg priorizálni!

Te melyikben vagy a legjobb?