Hatékony megbeszélés: Indítsd egy kis pozitivitással

This entry is part 1 of 2 in the series Meeting 101: Ne pocsékolj időt a megbeszélésekkel

Megbeszélések. Ki ne érezné, hogy néha csak az idejét rabolják? De képzeld, a meeting-ek lehetn hatékonyak, sőt élvezetesek is, íme néhány ötlet, hogy hogyan csináld!

Pontosság: Tisztelet és elkötelezettség

A pontosság nem csak a tiszteletről szól, hanem arról is, hogy mindenkinek megmutatjuk: értékeljük az idejét.

Kezdj pontosan időben. Ha következetesen pontosan kezded a megbeszéléseid, az emberek alkalmazkodni fognak. Gondolj csak bele, ha mindenki tudja, hogy a meeting mindig pontosan kezdődik, senki sem akar lemaradni, mert minimum kínos. Ez olyan, mint egy vonat, ami sosem késik: ha lekésed, tudod, hogy a te hibád.

Kapcsolatépítés: Digitális zavaró tényezők nélkül

A digitális eszközök rengeteg területen segítenek segítenek, de néha pont a telefonok állnak a valódi emberi kapcsolatok kialakulásának útjában.

Kérj meg mindenkit, hogy tegye el, kapcsolja ki a telefonját. Így a figyelmüket teljes mértékben a beszélgetésre tudják majd összpontosítani. Képzeld el a különbséget: egy meeting, ahol mindenki a telefonjára figyel, versus egy, ahol mindenki egymásra figyel. Melyik hangzik hatékonyabbnak?

Pozitivitás: Elősegíti a produktivitást

Kezdj valami pozitívval. Kérj mindenkit, hogy osszon meg egy rövid, jó hírt vagy pozitív élményt.

  • Erősíti a csapatszellemet.
  • Megmutatja, mi fontos az embereknek.
  • Friss energiát hoz a beszélgetésbe, ami elősegíti a produktív munkát. Például, ha valaki egy kis sikerről számol be a projektről, mindenki egyből motiváltabb lesz a folytatáshoz.

Ezért működik

Ha jártál már stand-up előadás biztosan láttad, hogy a humoristák gyakran kérnek javaslatokat a közönségtől, gyakran kérdeznek ki: ezzel azonnal bevonják őket az eseménybe.

A megbeszéléseken is hasonló a helyzet: ha rögtön az elején bevonod a kollégáidat, az elkötelezettségük és aktivitásuk is megnő.

Csak pozitívan!

Tehát, ha hatékonyabb és élvezetesebb megbeszéléseket szeretnél, csak kövesd ezeket a lépéseket: legyél pontos, szabadulj meg a zavaró tényezőktől és kezdd pozitív hírekkel. Legyen a következő meetinged a legjobb!

Series NavigationMiért vagyok ezen a meeting-en? >>