Korán kelés

Egy tökéletes világban semelyikünknek se jelentene gondot a koránkelés. Minden reggel nyugodtan, frissen és készen állnánk neki a napnak. Mivel nem egy tökéletes világban élünk ezért rendkívüli összevisszaság jellemzi ébredésünket, reggeli szokásainkat. Hiába igyekszünk a korai fekvéssel, reggel csak megtaláljuk azt a fránya szundi gombot.
De.
Tudjuk, hogy az idő egy felbecsülhetetlen vagyon, ami folyamatosan fogy, ezért nagyon meg kell fontolni, hogy mihez kezdünk vele.
Érdekes tény, hogy a mai szemmel sikeresnek tekintett emberek rendre koránkelők, nem ritka a hajnali 4-kor ébredő sem. A koránkelés egyik legnagyobb előnye, hogy az ember az ébredés utáni első órájával saját belátása szerint tud bánni, ilyenkor ekkor tud azzal foglalkozni, ami valóban fontos számára. Hajnalban ugyanis nincs se telefon, se email, se határidő, csak a csend és a nyugalom. Éppen ebből ered a produktivitásra gyakorolt pozitív hatása.
A reggeli órák megfelelő felhasználása jelentősen tudja csökkenteni a napközbeni stresszt, miközben megnöveli napközbeni eredményességünket, lévén ekkor igazán kevés megzavarással kell számolnunk.Személy szerint mindenkinek azt javaslom, hogy váljon szokásává a koránkelés: ez a hajnali csend és zavartalan környezet ad lehetőséget az alkotásra, a relaxálásra, a sportolásra, az olvasásra, a gondolkodásra, az írásra, a tanulásra, a kreativitást igénylő feladatokra és egyéb olyan dolgokra, amikre általában nincs időnk.
Hiszed vagy sem a koránkelővé válás egyik eredménye az, hogy lassan a hajnal / a reggel lesz a kedvenc napszakod. Ez személyes tapasztalat. És ennek mi az oka? Mire elindulsz munkába már egy sikerélményen túl vagy és elégedetten szállsz be a mókus kerékbe, mert tudod, hogy valamit már tettél azért, ami igazán fontos.
Ha csak 15 perccel kelsz korábban a szokásosnál, akkor is nyertél magadnak 1 óra 15 percet egy hét alatt, ami két teljes napot jelent egy év alatt. Mihez kezdenél ezzel?
Próbáld ki apránként, kis lépésekben!