Személyes hatékonyság: Fáradtan is lehet!

Tartozom egy vallomással: A bejegyzés címe eredetileg Futás helyett lett volna, de lévén személyes hatékonyság a blog fő témája, ezért inkább dobok egy csontot a keresőmotornak.

De kanyarodjunk vissza egyik kedvenc személyes hatékonyság trükkömhöz, melyet leginkább nap végén; különösen egy fárasztó nap végén szeretek alkalmazni.

Az alapfelállás, hogy éppen a prágai félmaraton lefutására készülök, így igyekszem magam tartani az edzéstervemhez. Egyértelmű tehát, hogy hazafelé még kőkeményen élt bennem gondolat, lefutom a mai 5 km-t: cipő, ruha fel; bemelegítés, aztán hadd szóljon a Gonna Fly Now!

Az ábrándozás közben hazaértem és a lelkesedés is alább hagyott természetesen.

Ilyenkor (zéró energia, zéró cukor, zéró kedv) szoktam bevetni az úgynevezett helyette trükköt, melynek lényege, hogy ha valami számomra fontos dologra már nincs energiám vagy egész egyszerűen nincs hozzá kedvem, akkor gyorsan keresek egy másik tennivalót, amihez viszont van erőm is és kedvem is.

Ennek köszönhetően írtam meg ezt bejegyzést, és pont emiatt megyek reggel futni, ma pedig relatíve korán aludni.

Próbáld ki Te is: Ha valamihez se erőd, se kedved, ne keseredj el; inkább keress helyette egy másik fontos, értékes dolgot, intézd el azt.

Hát így lehet az ember hullafáradtan is produktív.