A megbízhatatlan eszközök valódi ára

Biztosan van / volt olyan eszközöd, ami gyakran megadja magát. Gondolj például egy nyomtatóra, amely folyton elakad és naponta ötször kell vele bajlódni. Ha minden alkalommal csak 10 percet veszítesz vele, akkor az egy évben kb. 60 óra!

És ha azt mondom, hogy ma már normális áron kapsz egy megbízhatóbb nyomtatót? Időnként jobb befektetés egy újat venni, mint időt pazarolni.

Egy jól működő rendszer aranyat ér
Volt már olyan egyszerre két különböző naptárt próbáltál vezetni? Az egyik a munkáddal, a másik pedig a magánéleteddel kapcsolatos teendőkkel volt tele. Az elszalasztott határidők és elfelejtett megbeszélések csak gyűltek és gyűltek. A tanulság: mindennek legyen egy helye.

Az erős alapok elengedhetetlenek
Ahogy egy épületnek, úgy mindennapi életünknek is stabil alapokra van szüksége: ezért fontosak a megbízható eszközök és rendszerek. Ha például egy öreg akkumulátorral vagy egy folyton lefagyó telefonnal bajlódsz, akkor biztosan nem tudsz hatékony lenni. Invesztálj megbízható eszközökbe és rendszerekbe, hogy növeld személyes produktivitásod.

Minden apróság számít
A kisebb hatékonysági problémák könnyen kumulálódnak. Gondolj például arra szituációra, amikor valaki mindig csak 5000 Ft-ért tankol: sokszori tankolással az idejét pazarolja.

Az idő pénz

Tedd fel magadnak a kérdést: Mennyit ér az időd? Ha óránként 5000 Ft-ot keresel, valójában a munkaadódnak ez közelít a 10000 Ft-hoz. Gondold át, mire pazarlod az idődet, mert minden perc pénzbe kerül.

Tedd hatékonnyá a napjaidat!

  1. Értékeld az idődet: Duplázd meg az órabéredet, hogy lásd, mennyit ér valójában a munkaadódnak.
  2. Azonosítsd az időrablókat: Melyek azok az elemek az életedben, amelyek időt vesznek el tőled? Milyen változtatásokat tehetsz, hogy hatékonyabb legyél?

Végül pedig…
A megbízhatatlanság, a megbízhatatlan eszközök és rendszerek nem csak idegesítőek, hanem költségesek is. Ha valami nem hatékony vagy megbízhatatlan, cseréld le! Az idő az egyik legértékesebb kincsünk: Gondoskodj róla, hogy a tiédet ne pazarold el.

Oszd meg velem a történeteidet és trükkjeidet a hatékonyságról és a megbízhatóságról. Tanuljunk egymástól!