Todoist: Gyors bevezetés kezdőknek és egy csomó tipp haladóknak

Hosszas keresgélés után találtam rá a Todoist leltisztult felületű feladatkezelő alkalmazására, amely már három éve is rengeteg hasznos funkcióval volt megáldva. Leginkább egy olyan alkalmazást kerestem, ami passzol GTD-hez és saját kockaságomhoz.

todoist, magyarul, kezdőknek, haladóknak, feladatkezelő, gtd, személyes produktivitásFeladataim kezelésére azóta is ezt használom, így nyugodt szívvel mondhatom, hogy mindennapi feladataid és kisebb projektjeid kezelésére az egyik legjobb választás lehet, ha még éppen kutakodsz.

Többek közt azért szerethető, mert a legtöbb platformon elérhető, melyekből rögtön ki is emelném a Gmail integrációt.

Ezen felül a projektek és alprojektek remekül egymásba ágyazhatóak, a feladatokról és az alfeladatokról már ne is beszéljünk.

Fizetős funkció ugyan (simán megéri az évi kb. 10 000 Ft-ot), de tudsz címkéket és azokra épülő szűrőket használni. Ha belejössz az agyad elszáll!

Todoist gyorstalpaló

Ha csak át szeretnéd futni, hogy mit is tud ez az alkalmazás,  akkor az alábbi gyorstalpaló videót erősen javaslom megtekintésre.

A videót egy Todoist guru készítette azok számára, akik még csak most ismerkednek az alkalmazással. A srác nem szokott mellé nyúlni, ha ilyen videókról van szó.

Ebből kiválóan megtudhatod, hogy hogyan megy a feliratkozás, hogyan adhatsz pikk pakk határidős feladatokat a listádhoz és betekintést nyújt a projektek és a rendszer használatába.

Kezdőknek szánt videók

Ide gyűjtöm azokat a videókat, amiket kezdő Todoist felhasználóknak “kötelező olvasmányként” javasolok. Szóval csapjunk is bele.

Elindulás a Todoist segítségével 

Ebben a videóban, Carl Pullein végigvezet az alapokon és bemutat egy lehetséges megoldást arra nézve, hogy hogyan is tudod beizzítani saját projektjeidet a Todoist segítségével.

Ha nem tudod, hogy állj neki saját rendszered összeállításának, akkor ezt a videót kerested!

Címkék használata

Nálam minimum feltétel a címkék használatának támogatása, ha egy csatasorba állítandó alkalmazásról van szó, ugyanis a címkék segítségével tudom a GTD szerinti listákat összepattintani.

Ebben a videóban a címkék használata kerül bemutatásra nem is akárhogy!

Todoist gyorsbillentyűk

Most, hogy az alapokkal tisztában vagy és ha már minden a hatékonyságról szól, jöhetnek a gyorsbillentyűk.

Ez a videó lépésre lépésre végigmegy a legfontosabb gyorsbillentyűkön, bemutatja azok használatát. Nézd végig és kezd el őket apránként használni, meglásd a varázslat érkezni fog.

Ha videónak nem hinnél, akkor nézd meg a hivatalos oldalt.

Projektek egymásba ágyazása

Fontos, hogy minimum az élet három legfontosabb területét (magánélet, munka és hobbi) megkülönböztessük, még a Todoistban is.

Erre kiválóan alkalmasak a projektek, amiket már megtanultál létrehozni, most itt az ideje, hogy megtanult egymásba ágazni őket.

A kezelhetőség érdekében ugyanis érdemes még tovább bontani ezeket a területeket is (a magánélet esetében pl: család, egészség, sport, pénzügyek stb.).

Bármilyen alkalmazásról is legyen szó, igyekszem tartani azt az ökölszabályt, hogy a képernyőn lehetőleg lapozás nélkül lássak át mindent. Ez igaz a Todoist projektekre is.

Azt javaslom ne ess túlzásokba az alprojektek számát illetően. Annyit hozz létre, amennyit első pillantásra átlátsz!

Todoist haladóknak

Todoist – Google Naptár valós idejű szinkron

Évekig kellett könyörögni mire megcsinálták a kétirányú szinkront Google Naptárral, de végre itt van. Én ezt azért szeretem, mert az összes határidővel rendelkező feladatomat elérem a Google Naptáramban és ha időpont is van hozzárendelve, akkor bizony ide-oda pakolhatom az elvégzendő feladataimat. Ez a videó megmutatja, hogy hogyan állítsd be a szinkront és hogyan használd ezt a funkciót a Google Naptárban. Továbbra is zseniális!

Hozzászólások

hozzászólások

Back to Top
Exit Popup for Wordpress